شیوهی نگهداری حوله
شیوهی نگهداری حوله
حولهها وسایلی میباشند که از الیافی که اغلب دارای پرز بوده تولید میشوند که در زندگی امروزی برای بهداشت فردی انسانها به کار میروند. این لوازم برای استفادههای مختلف از قبیل پاک کردن و خشک کردن دست و صورت و بدن تولید و ارائه خواهند شد. ولی شیوه نگهداری حوله شامل نکات خیلی مهمی بوده که در زیر به شرح آنها خواهیم پرداخت.
نگهداری بهداشتی از حوله
فهرست مطالب
باید بیان کرد که حولهها هم مثل همهی وسایل دیگر منزل احتیاج به مراقبت و نگهداری دارند. شاید این مسئله برای شما خندهدار یا جالب توجه باشد. ولی باید گفته شود که به جهت این که حوله ها به شکل مستقیم با پوست در ارتباط بوده بنابراین در حفظ و نگهداری بهداشتی حوله باید دقت لازم را داشت. حولهها به علت دریافت نم بسیار در حین استفاده ، گرمای بدن ، تماس نزدیک با پوست بدن و داشتن اکسیژن ، بستر خیلی مناسبی برای رشد باکتری و میکروبها میباشند. بر اساس تحقیقهای انجام شده بر روی مقدار آلودگی حولهها در استفادهی روزانه ، این نتیجه بدست آمده است که حولهها باید بعد از سه تا پنج مرتبه استفاده شسته شوند. هر اندازه که مرغوبیت بافت بیشتر و جنس الیاف حوله مرغوبتر باشد ، مقدار جذب آلودگی آن پایینتر است. ولی در هر صورت ، این وسایل به ویژه حوله دستی که بیشتر از دیگر موارد ، به کار میرود ، در هر بار استفاده میزانی از چربی و ترشحات و عرق بدن را به خود جذب مینماید. بنابراین افراد به عنوان یک فاکتور مهم در جذب باکتری و به وجود آمدن حساسیتهای پوستی میتوانند محسوب شوند.
نکات نگهداری از حوله
فرقی نخواهد کرد که یک حوله تولید شرکتهای داخلی باشد یا شرکتهای خارجی ، هر اندازه هم که از الیاف مرغوب و عالی ساخته شده باشند در حین شستشو و خشک کردن باید بر اثرات نوع مواد شوینده و چگونگی خشک شدن آن توجه لازم را کرد. به جزء جنس استفاده از نرم کنندهها یا مایع تمیز کننده ، شستن با دست یا ماشین لباسشویی ، خشک کردن در برابر آفتاب ، در محیط بیرون و یا داخل خانه ، همه و همه بر نرمی یا خشنی و ماندگاری حوله تاثیر خواهند داشت. از شیوههای نگهداری حوله و مراقبت از آن واجب میباشد نکات زیر را مد نظر قرار داد:
- مهمتر از همه اینکه به دستورهای نگهداری و مراقبت از حولهها که کمپانیهای تولید کننده به حولهها وصل میکند توجه داشت.
- در حین شستن از آب با دمای ولرم میان 30 تا 45 درجه استفاده شود ، این دما از گسستگی الیاف حوله پیشگیری میکند.
- در حین شستن مواد شوینده ملایم و مایع را به کار ببرید تا تراکم بافت حوله حفظ شود.
- در حین شستشو با دست ، آن را بیش از اندازه ورز ندهید . بهتر میباشد حوله را در درون تشتی همراه با مایع شوینده تا دو ساعت قرار داده و پس از ان آبکشی کنید.
- باید دقت نمایید که نوع مواد شوینده حولههای رنگی با حولههای سفید متفاوت باشد.
- هرگز سفید کنندهها را در مورد حولهها به کار نبرید چون قدرت بالای این مواد ، به ساختار بافت و پرز حولهها آسیب خواهد رساند. به ویژه در مورد حوله تن پوش باید توجه لازم را داشت.
- حولهها را پس از شستشو حتما از رخت آویز ، آویزان نمایید تا با عبور هوا از میان پرزهای آن ، حالت پفی خود را بتوانند مجدد بدست بیاورند.
- با توجه به اینکه بافت حولهها با دیگر لباسها متفاوت میباشد ، تلاش کنید برای شستن، آنها را باهم در درون ماشین لباسشویی قرار ندهید.
- تلاش کنید خشک کن را برای خشک کردن حولهها به کار ببرید.
چگونگی نگهداری از حوله
شستن حولهها یکی از اصول مهم در نگهداری آنها به شمار میرود. هر چقدر در شستشوی حوله دقت نظر داشته باشید عمر حولهها هم بیشتر خواهد شد. در ادامه نکاتی آسان برای نگهداری از حولهها در حین شستن را ارائه خواهیم داد تا حولههایتان برای مدت بیشتری نرم بماند و ماندگاری بالاتری داشته باشند. نکتههایی که بیان میکنیم به شکل عملی میباشد و میتواند در کارهای خانه کمک حال شما باشد. روش نگهداری حوله و شیوههایی که موجب خواهد شد این وسایل نرم و دوست داشتنی پس از چند بار شستن مانند روز اول نو به نظر بیایند.
-
شستن پس از خرید حوله
حتما پس از خرید و پیش از به کار بردن از حوله ، یک مرتبه بدون استفاده از مواد شوینده و صرفا با آب سرد آن را شستشو دهید چون بعضی مواد سیلکونی به دست آمده از بافت حوله و نیز پرزهای اضافه بروی آن باقی مانده است. بنابراین شستن آن موجب از بین رفتن این مواد و بالا رفتن قدرت جذب حوله خواهد شد.
-
به کار بردن از آب و سرکه
برای مانع شدن از بوی ناخوشایند و به علاوه حفظ رنگ حوله ، در شستشوهای ابتدایی ، حولهها را ابتدا با یک فنجان سرکه سفید و دو فنجان آب گرم خیس و آبکشی کنید و بعد با مایع شوینده بشورید و یا اینکه نصف فنجان سرکه را در شستشوی اولیه ماشین لباسشویی اضافه کنید. سرکه به جز اینکه به ثابت شدن رنگ حوله کمک خواهد کرد ، موجب از بین رفتن آلودگیها و برطرف کردن بوی بد حولهها میشود.
-
شستشوی دائم حوله
در صورتی که به صورت روزانه حوله را مورد استفاده قرار میدهید تلاش کنید آنها را هر چهار روز یا هفتهای یکبار بشورید. برای شستن حولههای رنگی آب گرم و مواد شوینده لباسهای رنگی را به کار ببرید. پودرهای لباسشویی را مورد استفاده قرار ندهید. چون این پودرها حاوی آنزیم بوده و باعث از بین رفتن ساختار حوله خواهند شد. لازم به بیان است که حولههای سفید را هم به صورت جداگانه و با مایع ویژهی خود، بشورید.
-
به کار بردن کم از نرم کننده
برعکس تصور موجود ، تلاش نمایید در حین شستن میزان کمی از نرم کننده را به کار ببرید و به علاوه فاصله زمانی به کار بردن از نرم کنندهها نیز کمتر از چهار بار نباشد. چون واکس و مواد کرمی موجود در نرم کنندهها جذب پرزهای حوله میشود و قدرت جذب کنندگی آن را در طول زمان کم میکند.
-
تکاندن حوله بعد از شستن
پس از شستن و خشک شدن حولهها ، آن را چند بار تکان دهید. در این صورت کرکهای زائد از بافت اصلی حوله جدا خواهند شد. به علاوه پرزهای حوله حالت اولیه خود را پیدا میکنند و ایستاده خواهند شد. این کار به جزء اینکه نرمی حوله را باز میگرداند موجب بهتر شدن جذب آب در حوله خواهد شد.
-
دقت در خشک کردن حوله
پس از شستن چه با دست چه با ماشین، اطمینان حاصل کنید که حولهها به صورت کامل خشک شوند. چون نم کم موجود در درون حوله نیز موجب کپک زدن و فاسد شدن بافت حوله خواهد شد. به علاوه در روش نگهداری حوله در صورت امکان پس از شستن، حولهها را برای مدت کوتاهی و در درون خانه در معرض نور آفتاب قرار دهید. نور آفتاب به جزء خشک کردن حوله ، باعث میکروب زدایی و پف کردن حوله خواهد شد.